Video

Scoala Gimnaziala Slobozia, Comuna Voinesti, Slobozia, Jud. Iasi, Tel./Fax: 0232.294.981, E-mail: scoalasloboziadeal@yahoo.com, Web: www.scoalaslobozia.ro

’’ȘCOALA SLOBOZIA SĂRBĂTOREȘTE FRANCOFONIA’’

În fiecare an, la 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează ”Ziua Internațională a Francofoniei” prin diverse manifestări culturale, evenimentul apărând, pentru prima oară, în anul 1998.
Și în unitatea noastră de învățământ, în preajma acestei sărbători, elevii, alături de cadrele didactice, organizează ’’Săptămâna limbii franceze și a francofoniei’’,prin care aceștia își manifestă interesul și deschiderea către universul cultural francofon, dar și către oportunitățile pe care acesta le oferă.

Învățarea limbii franceze și asimilarea cunoștințelor de civilizație franceză nu înseamnă doar un obiect de studiu în plus, ci mai degrabă o conștientizare a valorilor interculturale, a posibilităților care li se deschid în viitor elevilor, dar și pătrunderea treptată într-un tărâm încărcat de tradiții, cultură și istorie.