Scurt Istoric

Scoala Gimnaziala Slobozia, Comuna Voinesti, Slobozia, Jud. Iasi, Tel./Fax: 0232.294.981, E-mail: scoalasloboziadeal@yahoo.com, Web: www.scoalaslobozia.ro

Scurt istoric al școlii gimnaziale Slobozia

SCURT ISTORIC AL ŞCOLII GIMNAZIALE SLOBOZIA

Şcoala Gimnazială Slobozia

Şcoala din Slobozia  are o vechime de aproape două secole, primele atestări documentare datând din anul 1888. Chiar dacă şcoala a funcţionat ca instituţie cu intermitenţe, ea fiind distrusă în timpul celor două razboaie mondiale, cursurile s-au desfăşurat permanent, în diferite locaţii, în biserică sau chiar în case particulare. Nu există documente care sã ateste existenţa certã a Şcolii Slobozia. Un document din anul 1883 precizeazã reînfiinţarea Şcolii Slobozia.

Școala gimnazială Slobozia este școală coordonatoare, de ea aparținând încă două locații, respectiv Școala primară din satul Schitu Stavnic și Școala primară Slobozia (cunoscută până de curând sub denumirea de Școala Slobozia Vale).

 În conformitate cu noile reglementări ce privesc restructurarea rețelelor școlare, Școala Gimnaziala Slobozia a devenit, prin decizia nr. 428/09.08.2004, unitate cu personalitate juridică, primind delegare din partea Consiliului Local al Comunei Voineşti de administrare a terenurilor și clădirilor.